Informatie

Voor haar label EEF maakt Charlotte Evers tassen en accessoires met karakter. Uitgedaagd door kleuren en structuur van het leer, de vormen van de fournituren ontstaan er creaties die in alle verscheidenheid één ding gemeen hebben. De wil van Charlotte om het materiaal de baas te zijn. Daarbij kan ze putten uit haar talent en een jarenlange ervaring in ontwerpen eerst als goudsmid en later als tassenontwerpster.

DAMES EN HEREN MODELLEN

EEF is een tassenlabel voor zowel mannen als vrouwen. Veel modellen uit de EEF collectie zijn dan ook door beide te gebruiken. Het is alleen de kleur en het materiaal dat een tas specifiek voor een man of voor een vrouw maakt. Zo zullen bepaalde tassen in rood, glad leer uitgevoerd vaker door vrouwen dan door mannen gekozen worden. In een ruwe zwarte uitvoering daarentegen staan deze tassen ook perfect om een stoere mannenschouder.

GEEN KINDERARBEID

Alle EEF Tassen zijn voor 100% in Nederland met de hand vervaardigd. Om dat te kunnen realiseren maken we gebruik van mensen die we zelf opleiden in “ het Leerlokaal”.

PURE: DE ECOLOGISCHE LIJN VAN EEF

De keuze voor goed materiaal verklaart ook de stap om een deel van de collectie in biologisch leder uit te voeren. Het leer dat hierbij gebruikt wordt is afkomstig van Duitse runderen die diervriendelijk zijn gehouden. Het leer is op natuurlijke wijze gelooid en geverfd zonder gebruik te maken van zware metalen en dus bijzonder milieuvriendelijk en allergievrij. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van plantaardige stoffen van Rucola, Rabarber, en Tara (een Zuid Amerikaanse vrucht). Ook wordt er geen afsluitende laag op het leer aangebracht waardoor het zijn natuurlijke uitstraling en gevoel behoudt en uitermate soepel blijft. Door de souplesse biedt het leer een ongeëvenaard gevoel van luxe.

LEERSOORTEN

Naast het biologisch gelooide leer wordt de collectie ook uitgevoerd in andere materialen die bijzonder zijn: vissenleer (baars en zalm) en gerecyclede slang en ander exotische leersoorten. Steeds staat daarbij de kwaliteit en het mooie materiaal voorop.

HET LEERLOKAAL

Charlotte is ook de spil in het LeerLokaaL.  Het LeerLokaaL is het grootste privé opleidingsinstituut voor het maken van tassen in Nederland en gevestigd in het Arnhemse spijkerkwartier. Jaarlijks komen meer dan driehonderd cursisten het vak van tassen maken leren.  Daarmee tegemoetkomend aan een groeiende interesse in het ambacht.